Saturday, April 30, 2011

What IS Up?

(P/S:I love this picture <3)
Sekarang nih,tiba-tiba rapat pulak dengan Amirah Afiqah(MI) kelas 1 KAA.actually,baru je kenal.Tapi,dah walling-walling dah..Habis satu wall dia aku conteng.HEHE jangan marah,mi!
HMM,kerja sekolah tak siap-siap lagi nih tapi,rajin pulak online and blogging midnight.ISH3
confirm pagi nanti mata lebam(sabo je lahh)
My life is getting better now.everyone has apologized me.Muka macam aku ni,tak patut memaafkan orang tapi,patut mintak maaf dekat orang kan?HMM..
I've learnt from my lesson.
DO NOT BE JERK AND BLUR
yeah,that's it!okay,buyh.it's time for tengok cartoon.EH,kantoii,HIHI.

Friday, April 29, 2011

My Boring Day ever

Hari ni,HMM boring la jugak.Yeahh,tak ada kawann and,bila handphone aku on setiap masa,tak ada orang nak mesej bila handphone tak ada battery,ramai pulak yang suruh aku charge.HEISH *tension
Semalam,mahara lawak hmm okay la.lawak and memuaskan(cehh,macam juri pulak).

UMM,nak cerita pasal apa eh?*thinking
No idea la.Sorry kalau aku asyik mengarut.Memang betul-betul tak ada idea sebab no activity hari ni.Aku just sit and watch tv and online.Tu je.
Sorry and thanks for reading <3

Read My Day

Photography Graphics, Tumblr Photography
Today,MI called me,BELLA.I'm just ignore it 'cause seriously,I like that name!haha *starting to love that name.Okay,I don't know how to describe this feeling but,I can't wait to watch 'Maharaja lawak' tonight!
Dari Start sekolah lagi dah tak sabar-sabar(Relax,Amira.Relax!) right now,I'm trying to relax with ONLINE.Yeah,kalau online,rasa macam masa cepat je berlalu.This is just the only way.
HMM,selalunya,bila nak balik confirm HAPPY je.But,hari ni bad mood je.HMM,actually aku ngantuk lah.Okay,cakap pasal bad mood ni,aku teringat hari tu..Sabrina Batrisyia cakap,kalau aku(amira) bad mood,confirm takut kan? I was like,"huh?ye ke?".Bila teringat balik ayah cakap dekat mama haritu(mama cakap,"ayah kata,kalau ira marah.takut ohh".Lebih kurang lah).Lepastu,owhh yaa,takut-takut.HAHA entah apa-apa tah!
Okay,I guess this is the end of my day story.Hope u guys enjoy!<3

Thursday, April 28, 2011

Today,pergi sekolah..
and as always la,Fareza and Mira and Sabrina tanya,kenapa tak datang sekolah semalam?then,I replied,sakit kepala.
HMM,beg berat gila hari ni.tak ada la sampai gila tapi,tak macam hari-hari lain.hari lain,ringann je :(
Tadi,kitorang race.Actually,tak plan pun and tak cakap apa-apa pasal race pun.Tapi,gaya macam race.Race buat nota sejarahh..memang belambak lahhh kena salinn.HMM
mula-mula,Mira memang cepat gila lahh.Then,aku pecut.Lepastu,Mira break jap.Aku ignore je and buat my work.Fareza too!Then,Mira ketinggalan.kesian gila.Tapi,aku,sebagai kawan dia,pergi tolong dia..HMM,time tuu..fareza still bangga yang dia dah siap.Mira sabo je dengan dia.
Last-last,bila Mira dah siap,dia cakap,"VICTORY!".Macam menang DE's Amzing Race pulakk.HAHA
Lepastu,macam biasa..Fareza tutup tingkap and cakap,"cuti 1 minggu!".
Bila dah ambik beg and turun,Mira,Sab and Amilyn hilangg *poof 
Tapi,tak pe..Aku and Fareza will never be apart.Kitorang just lepak sama-sama. THE END kot.BUYH!

Wednesday, April 27, 2011

Tell Me Something I Should Do

I don't know what to say but,UMM..*thinking
Today,I'm not going to school.Sakit kepala (kot.HEHE) HMM,yesterday memang tak sentuh kerja sekolah sebab pensil box tertinggal pulak dalam Locker(tipu),Kelas.
Harap-harap tak ada sesiapa yang sanggup curi barang aku lahh.(siapa lah yang nak curi barang kau?)
Adoiy,tangan aku sakit pulak.Blogging pun susah sikit tapi,still boleh type,don't worry
HMM..I've missed my dad already.Even,dia just in MALAYSIA but,still rasa dia away from me.*rindu

Yesterday's night,kenangan paling pahit buat aku.Rasa nak nangis je.Tak nak lah cecite nanti  PHOBIA lagi.So,just want to forget about it,be careful next time and dengar cakap mama.

TO-DO LIST
  • Beli baju sukan(lekir)
  • active dalam kelab-kelab yang aku dah join
  • popularkan nama(ceehh.nak popular je tahuu!)
  • study harder for peperiksaan  pertengahan tahun.Kalau tak,masuk PETANG!*screaming tak nak
  • exercise for kuruskan badann hehe (mencegah lebih baik daripada merawat.yeahh,bila gemuk nanti susah nak turunkan berat dahh..so,better exercise cepat-cepat)
  • makan healthy food
tu je kot.Okkay,wish me luck to do all this stuff.buyh <3

Monday, April 25, 2011

This Is The LIFE

Today,HMM Okay la.Pagi-pagi dah kena MASAK.HUISH!habis baju aku hari ni.BUT,the best part is time MAKAN.Memang okay la.Tapi,Air oren kitorang..HMM sumpah tak sedap.Gila PAHIT!
Well,bukannya selalu melawat dapur.HEHE (kantoi)
URGH!hari ni kena jalan jauh gila and out of the blue,HUJAN PULAK!Ya Allah..
HMM,let me sing this song:
"If I had a bad day,
I'll sing a sad song...."
Sorry le.Tiba-tiba awok tak ingat pulak lirik dia.HMM,conprom tak boleh masuk 'Jangan Lupa Lirik'.
Sebelum,aku tiba di SMKSB,Aku nampak MI! Then,cakap la "buyh" dekat dia.Pastu,dia reply and dia cakap,"Eh,muka awak memang macam BELLA la".perkataan MEMANG tu yang memeningkan kepala aku nih.Maybe dia baca blog aku kot pasal banyak kembar tu.HMM...OH My GOD!dia baca blog aku? *screaming MALU NYAAA! *blushing

Saturday, April 23, 2011

Past Could Be Future

Can't wait for tomorrow.It's like,our past precious moment akan diulang :D



With Looovee,
Amira

:3

Today,I'm not going to school(sekolah ganti) 'cause F and M tak datang.It's like,I can't live without them(at school).Yeah,They are my Best New Friends(BNF).
The first time I met them,I'm not expecting that we could build a GREAT FRIENDSHIP but,I'm WRONG!
Mira and Fareza are so NICE to me.It's just 4 months we've been together but,we're acting like 4 years we have built this friendship.I don't know what's happening to me without them.
I wish we could be BEST FRIEND FOREVER EVER EVER <3

Friday, April 22, 2011

Another Day

Today,HMM..just same!I'm being crazy as always.But,I guess..Today,Fareza lagi gila kot.HAHA
UMM,bag hari ni berat sikit.Yeah,kena bawak balik semua buku tapi,aku sempat letak balik buku tu last minute.HEHE but,still BERAT lahh!
Oh kay,I guess I just missed the iCarly.Awhhh..*sigh
BUT,I'm watching VICTORIOUS noww..Okkay,buyhh!

Thursday, April 21, 2011

Freaked Out

Tadi,baru nak buat kerja sekolah SENI.Tengok soalan pertama je..HMM,memang susah.Malas nak buat.Lepastu,bukak buku FOLIO seni.Then,tunjuk dekat adik aku yang 'Colour Wheel' tuh sambil cakap,"COLOUR WHEEL!".Adik aku punya mata dah berwarna-warni dahh..Dia memang pantang tengok colour rainbow ni.Dia suruh aku buat..Aku try buat then,malas and start buat kerja aku.Last-last,malas jugak nak colour...MALAS,MALAS,MALAS!
Okay,OUT OF THE BLUE,Kakak aku datanggg..Dia cakap,"Jom buat Ice Blended MILO".Aku dengan terkojutnya menjawab,"Kakak mengidam ke apa nih?!".Kakak aku tergelak.Then,dia cakap,"Alaa..tapi,makanan semua tak best.."dengan muka kesiannya..Aku pun jawab,"yelah..".
Lepas tu,aku buatt..
Yang aku hafal,ayat last kakak aku,"Hmmm,YUMMY!".Tak boleh bla la kakak aku nihh..HAHA
Okay,that's it FOR this night.Bubuyh!<3

Never Disappear

I've missed our moment already.I'd remember the saddest moment and happiest moment ever.Those moment will be just another story someday.

Unperfect is Perfect

Trying to open something new but,still the same(old).I guess I've changed but,the old attitude still stay here and didn't want to get out.I just wanna be something extraordinary someday but,I can't.Sometimes,I wanna be PERFECT.Now,I've realized..Nobody's can be perfect.So,I'm just gonna think the UNPERFECT stuff.
People right now,just gonna find someone who is PERFECT.They want a PERFECT life and happily ever after.Sorry,there's no HAPPILY ever after in reality world.It's just your dreams.
Why people 'pandang rendah' to unperfect person?I don't get it.
Okay,okay.My idea is running out.I can't continue it.

Just An Extraordinary Day


Yeah,EXTRAORDINARY!Proof?=Suara bila menyanyi makin SUMBANG,Gelak makin kuat,merepek makin banyak and lain-lain lagi.HMM
Today,PREP memang BEST.Aku siap menyanyi-nyanyi lagi sebab cikgu tak masuk.Mira Dhania cakap,dia tak tahan tengok muka aku and Fareza sebab kitorang asyik merepek.HAHA
Daripada lagu BABY by Justin Bieber,kitorang tukar jadi CIKGU by Amira and Fareza.ISH3
Waktu PREP tadi,memang kesian gila dekat SURISH.HAHA sebab dia sorang je lelaki dekat dalam kelas tadi(I guess lah).Tapi,dia SPORTING je dengan perempuan.Yeahh,dia dah cuba rapat dengan ENGKU tapi,ENGKU belasah dia.HAHA tak boleh bla..
Okay,kelas 1krk kena buat POSTCARD tauu.Then,apa lagi?SERBU kedai buku beli kertas warna.
Then,lepas rehat tu START buat sebab cikgu BM tak dapat nak ajar(dia ada hal).Mira,buat postcard tuh for me and there's a camel+dog on it.HAHA
Actually,nice jugak dia buat.LOOOVE it! Sabrina pulak,buat dia pergi MESIR and lukis gambar pyramid.Okay jugak pyramid tu tapi,dia nak buat lain.HMM aku,aku buat,aku pergi PULAU PINANG then,lukis gambar jambatan and background dia ada bangunan.Yang tak boleh bla,aku lukis menara dekat PARIS tu and Twin tower.Padahal,dekat PP mana ada semua tu.HAHA
yeahh,aku bukan duduk dekat sana.Pernah melancong je.HEHE
aku harap,postcard tu akan jadi cantik :3 malu la kalau tak cantik!

Wednesday, April 20, 2011

A Day Is A Day

Just ignore the title.This day that is TODAY is Sabrina and Maisarah's Birthday!
Happy Birthday,MAI!May Allah bless you and have a GOOD day :)

OUCH!it still hurt!KAK Nini jentik aku tadiii!*phobia
Hari ni,macam lain sikit daripada hari yang lain sebab tak balik dengan mama BUT,balik dengan kakak.Kakak yang ambik.HMM,yeahh..mama ada meeting.
HMM,buku-buku,semuanya tinggal dalam LOCKER(locker lah sangattt)as always lah.
esok ada PREP!(alaaa) 
Hari ni,tak ada prep(it's the best dayyy ever!!) and hari ni jugak,balik 1.00 p.m(tipu cikgu.actually,balik pukul 1.10 p.m.ISH3!tak baik menipuu)

Tuesday, April 19, 2011

My Day Is Just OKAY

Today,for the first time I brought GEO book(prep) with me to school.Selalunya,terlupa je :D
HMM,I don't know what I SHOULD do now.Yeah,since my sister was HOMED.I've got to online in the LIVING room.It's kinda bored.If I were in my room,okay sikit kot rasa bosan ni.
boleh calling-calling,messaging,laughing sorang-sorang(crazy),blogging dengan lebih mendalam(ceh!ayat tak boleh bla).
Rite now,I'm just feel a little bit sad 'cause kesian tengok kakak have to be apart from her friends.I understand what she's felt.I wish I could tell her that everything's just gonna be FINE :)
Seriously,I can't stand laughing at those two morons(johan and zizan).It's just sooo FUNNY..
Okkay,nak pergi tengok cerita KEJORA DAN BINTANG.Thanks for reading!buyh!

Sunday, April 17, 2011

Satu Kedai Aku BORONG!

 Yeah,LOOK AT THAT.HMM,actually..tujuan pergi POPULAR for beli hadiah Adila.Tapi,terbeli yang lain pulak.HAHA


Then,ada seorang budak kecik ni..Dia berdiri sebelah aku and pandang je aku.Aku pandang dia balik.(dalam hati:Macam pernah nampak je).Out Of blue,OWHH..MIRA DHANIA rupanya..HEISH
Kak NINI pun ada.dia cakap,"Hoi Budak".(still remeber that!).Lepastu,say buyh dekat MIRA and her....SISTER(actually NOT).HMM that's freaking me outt.
Dah la pakai baju entah apa-apa sebab tak ada mood that morning so,just pakai je baju apa-apa.Muka pun macam orang baru lepas bangun tidur.HMM
To Mira:nice shoes!looove it <3

Saturday, April 16, 2011

DAYMMMN

YEAH,DARN IT!
Tak dapat tengok MAHARAJA LAWAK.HURHH..Saba je la Maybe tak ada rezeki .Nasib baik,Fareza share link video maharaja lawak minggu ke-3 punya.Boleh la jugak tengok sikit-sikit.HMM
Tak dapat tengok USOP!tak dapat tengok JOZAN(dalam TV)..
            

YAY?

Alhamdulillah,tak ada kerja sekolah for esok(rasanya lah.Hope so) BUT,kena beli or buat kuih tempatan.For sure,almost every girls in my class BELI PUNYA.Siapa lahh rajin sangat nak buat.HMM,aku pun BELI JUGAK.HEHE(ofc)
Apa yang aku takut,esok tiba-tiba ada kerja sekolah.Tu yang mengerikan.Selalu jadi macam ni.Then,kena DENDA duduk luar kelas.BEST UHH!HAHAHA
Aku pernah SEKALI je kot.HEHE tu pun tak bagitau mama.Kalau bagitau,I'm DEAD XP
P/S:ME:YAY!SOMEONE:YAY?ME:DARNNN.Copied from iCarly.

Crazy For This

Ya know what I'm crazy for?FOR THIS LEATHER JACKET!YEAH,DEMI LOVATO's Leather jacket in LALA LAND music video.
Yesterday,dah search tapi,STILL NOT FOUND.URGH,please la..I'm CRAZY FOR IT <3

I've Learnt To Live Half Alive

Everytime I wake up,I smile and wish that day will be the best day ever.Unfortunately,It's NOT that easy.I just wish everything could be good and there's no tears to shed of.
But,day is just Ordinary.There's a PAIN.
Everytime I'm in the car,I see the whole thing about the city.It's like,the first time I look up to this world.I just want to find and understand what life is?
The city is just full with bright lights and tall buildings.Everything is getting bigger than ever.The Moon becomes brighter and brighter that shining up the dark sky but,stars seems hiding from me.
Sometimes,rain company me with my sad feeling.Then,The rainbow cheering me up with its colourful face.
I know,my life is not as cool as TV show(like Hannah Montana,iCarly,Victorious).I'm just get up and living my life to become a successful person.I hate people who love to insult me(Yeah,siapa yang suka dihina?).I just respect to who I have to respect.Sometimes,people that I love,actually hating me so much.That's a fate and I really have to accept but,I cant.I'm trying harder and now,I don't know what's really has happened.
Sincerely from AMIRA JAOG

Just A Day

Today,My schedule is FULL.See this=
  • Wake up
  • Shopping
  • Get Ready
  • Go to Adila's Birthday Party
  • Back home
  • Visit kakak and take her things
  • Finally..I can relax with online
That's IT.When you see it,It's NOT that much but,can in 24 hours I do this?
With relax time,watch TV,talking and talking..It's just waste of time.Time getting so fast now.Now,I don't know WHEN I will finish my homework.I wish there's no homework

Friday, April 15, 2011

Write You A Song

To Readers,MIX Shouters,Followers and whatever it called,THANK YOU SO MUCH 'cause SETIA baca This BLOG(A song that Couldn't Be Done).
Sorry sebab kebanyakan POST yang aku buat,tak BEST and tak 'Smokin' HOT'.Yeah,I'm NOT good at Posting.Anyway,Thanks AGAIN :3
Keep reading this blog and give some comment if you want or you can VOTE 'what the *tut' or 'smokin' hot'.
If you want to say anything,you should SHOUT in the shoutmix.Okay?

All the post is NOT copied from other blog.I've wrote all the post is just for ya!And you,you,you and you,you.Hope you guys appreciate it.I will NOT stop writing a post 'till I make a decision to delete this BLOG.

With LOVE,
Amira <3

Thursday, April 14, 2011

Locker

Oh yeah!Now,I have a locker.I can't tell you guys where's my locker is..SORRY 
BUT,what I know is..My locker is NOT an invisible thing.I just keep it secret and I'm not hiding my books.
apa yang aku risau=buku hilang.But,I'm sure..tak ada orang akan ambik buku aku.Kalau aku tak sure,tak ada  nya aku nak letak dalam locker tu.HMM,homework dah siap.Post pun OTW(on the way) nak publish.Call aina dahh.Semua dah..Even,novel yang aku malas nak baca pun aku dah baca.UMM..
I guess ni dah cukup for this post.See ya next time :)

Blog Uses

There's many people write some kind of bad post and hate that so much.I think,blog is a fun website to express our feelings.
Yang menconteng dinding sekolah tu,apa kata korang pergi bukak internet and surf this website http://www.blogspot.com.Zaman sekarang dah ada kemudahan..Contohnya:Cyber cafe
Kita HARUS menggunakan kemudahan tu dengan sebaik-baiknya.Tapi,kebanyakan orang gunakan kemudahan ni dengan cara yang salah.Contohnya,Cyber cafe..Korang pergi buka website yang tak berfaedah buat apa?
Kalau buka Facebook tu,boleh diterima lagi tapi,website yang buruk jugak korang surf.
okkay,back to the topic.Blog ni digunakan untuk express feeling korang.bukan untuk letak gambar-gambar yang tak elok.HEISH apa nak jadi lah?
Cehh,ayat tak boleh bla doh..HMM,tapi,take this SERIOUSLY!

Wednesday, April 13, 2011

I'm NOT Good At Fighting!

Seriously..I'M NOT GOOD AT FIGHTING.yeah,bukti?HMM,haritu gaduh dengan SOMEONE and esok tu kawan balik dengan dia like nothing has happened that YESTERDAY
SO,kepada sesiapa yang aku dah sakitkan hati dia,please..FORGIVE ME!jangan FIGHT dengan aku.Aku tak pandai berdebat.And one more thing,jangan berdendam dengan aku.Just jujur dengan aku apa yang aku dah buat and aku akan say sorry.Okay?
This dude is just *tut.Suka sangat cari pasal dengan orang tapi,ajak fight,tak nak pulak.HEISH
Okkay,Sorry sangat-sangat dekat korangg.

Tuesday, April 12, 2011

At Last!

PHEWH!At last..Habis jugak kerja mama.Okay,my mama ni tak berapa pandai dalam mengguna koputer ni SO,aku tolong lah.Since aku rapat dengan mama sekarang ni.
Yang part tak boleh bla nya,harituu..my mama suruh aku buat sikit benda tu.Mama aku rileks,chill je.Tapi,aku  yang TENSION.Padahal,mama aku punya kerja.Memang selenge budak nih.HAHA
Okay,bila mak aku lega,aku pun lega.The best part is..Mama aku akan upah aku dengan belanja aku barang yang aku mintak.Tapi,aku just..Heish,mama,tak payah laa..
Dalam hati,semua benda nak.HMM,INI LAH AKU.Anyway,nak thanks dekat MIRA DHANIA sebab sudi belanja aku pagi tadi.Aku rasa bersalah pulak sebab takut kau tak cukup makan time rehat.SORRY 

WOKAY,kakak aku akan balik next week.Bilik aku still bersepah..ISh3
Okay,buyh korangg!good nite and Assalamualaikum :D

Monday, April 11, 2011

It's Monday

IT'S MONDAY!Soooo,ada perhimpunan!YAY(actually,tak best pun).Okay,As always la duduk dengan Fareza and talking,talking,talking..
PREP hari ni memang best sebab:

  • Balik pukul 2.00 P.M(awal) 'cause diorang tipu cikgu.MWAHAHAHA
  • Main game Spelling B whatever lahh..MIRA yang menang bukan AMIRA(aku).
Okay,time balik..
Hari ni aku balik dengan abang aku.Aku pergi dekat kelas dia(macam biasa lah).Then,kawan dia cakap,dia pergi solat jap.Aku pun mengekori F,M and S pergi kantin.Kitorang sambung main spelling whatever tu.
Pastu,abang aku datang..aku pun BUYH dekat diorang and pergi ikut abang aku.Dia cakap,"nanti kawan abang tumpang au".Aku pun hmm,okay la..Kitorang pergi dulu dekat depan and tunggu kawan abang aku.Aku pikir,kawan abang aku tu LELAKI rupa-rupanya...
Perempuan.Aku cam terkejut jugak tadi tapi,buat muka rileks je.Abang aku cakap-cakap ngan dia.Sekejap,aku rasa macam nak tergelak sekejap,aku rasa cam nak cakap kat dia,HAA.mama tak datang sekolah,bawak girlfriend tumpang teksi ah.Aku tak tau macam mana nak explain perasaan aku time tuh.Okay,time nak melintas tu..akak tu cam cakap MEH.Aku pun ikut la.Masuk teksi..Orang teksi tu cam sporting and tanya la..semua ni form 5 ke?pastu,abang aku explain.The funny part is orang teksi tu cakap,"so,ni dah confirm lah ni?"abang aku jawab,"confirm ape?".dalam hati aku dah mengatakan confirm hubungan abang aku n akak tu lah.yang aku tak sangka,acik tu cakap,"ntah la acik pun tak tau."Aku tergelak sampai dengar suara.Aku malu gila.takut akak tu dengar ke apa..MAMPUIH aku.
HMM,okay la..nampak nya cite aku memang agak panjang time ni.Thanks for reading :)

Sunday, April 10, 2011

Rainy Day

When rain falls down,there must be the thunder.Seriously,I'm scared of thunder 'cause it's scarying me.GAH!I don't know why.But,I know that most of the people scared of thunder.
Okay,thunder was quiet and I just can hear the droplet water of the rain.It's just so peace.I love it.I love RAIN.If my mom let me,I will dance to the Purple rain.It's just soo beautiful to me.Sometimes,rain could be the sad part but,sometimes it also can be a HAPPY PART of our life.Rain is just nature.I don't know how to describe how beautiful it is.But,if you can understand it,you will feel the same way too.
Today,GAH!Malas gila nak buat Homework.Actually,sikit je tapi,malas yang teramat.HMM,kalau cikgu tanya kenapa tak siap,cakap je haritu tak pergi sekolah.MWHAHAHA
Kejam gila aku!HMM,tak apa,tak apa malam ni aku akan berusaha untuk siapkan homework jugak :D
HMM,nasib baik esok dah ISNIN thats mean dah SEKOLAH balik.Aku memang bosan duduk rumah 48 hours(dua hari).Tak tau nak buat apa.
Kalau dekat sekolah,boleh la jugak buat lawak dengan kengkawan.Tak pun,reka lagu dengan Fareza.Tak ada lah boring sangat.Nasib baik lah ada Laptop ni yang sentiasa menemani aku dimana jua aku berada(ayat tak boleh bla).
Banyak gila FOLIO yang perlu dibuat tapi,barang-barang tak ada,tak ada semangat lah.HMM,dah pokai..buat je lah cara orang dah pokai(actually malas nak pergi kedai depan sekolah tu.Segan dengan acik tu).Banyak lagi benda aku tak beli.Baju sukan tak beli lagi.Sebab tu lah aku asyik pakai baju putih je.Baju tu tak best lah.Cakap pasal baju sukan ni,aku bertekad nak kumpul semua baju rumah sukan(macam abang Fareza.HEHE).

Saturday, April 9, 2011

Liar Liar

"And all I see in you,
Is another mistake right over my shoulder.
Now, I see who you are.
And all I saw in you,
Was a boy just lookin' for fun.
Now all I need is an apology,
But damn, that's too much."
Written by Christopher Drew from Never Shout Never.

Heish.Thats a first word from me.Okay,I had a fight with a guy.And thats good 'cause I can post it into my blog and you guys tak de lah boring sangat.Okay,It's just a misundertanding fight but,neither me nor him ask for forgiveness.Aku rasa aku betul and dia pun camtu so,tak ada siapa yang nak mengalah.HMM,lucky me,I have a COOL best friend ever and she said,she want to scold him and back up aku.AHHH,lega sikit.Sorry 'cause aku tak boleh bagitahu sebab aku bergaduh dengan dia.Hope u guys understand :)

Holiday

When talkin' about holiday,there must be B word that is BORING.There's no work to do rite?I feel that rite now.
Tu la,Amira.Orang pergi sekolah,kau ponteng! HMM,apa nak jadi lah.Ish3
I guess.better aku chauw dulu before aku jadi CRAZY Limah.HAHA

Friday, April 8, 2011

Stay Here All Alone

Sitting here,all alone.With nobody's by my side.Friends..all offline and left me without a word.Wishing,something miracle will come to make my heart will stay happy as always.I'm just dance slowly in an empty room and sing myself a quiet lullaby.Can the lonely replace you?Can the sunlight bright up my day?Can the rainy day company me?
Say GOODBYE to you but HELLO to nobody.Why does the loneliness entered my life?

Friends,why we've had to be apart?I miss the bittersweet moment that we've had.I miss the whole thing about you guys.You guys are not just A group of people for me but,an important peoples to my life.It's okayy if we can't be a VVIP or VVVVVVIP but,A person can be an important to someone's life.No need all people to respect us.
Looking you guys leave me is like a nightmare dream.A nightmare that make me cry all night..
Friends,I've already missed ya!<3

formspring.me

Just ask if you want. http://formspring.me/Myraira

Seriously?

Ada seorang kawan aku ni,dia cakap aku serious sangat.Muka aku boleh buat dia kecut.HAHA
Sorry le.Teman bukan apa,cuaca agak panas sekarang ni.Muka teman pun berkerut la.
HMM,ada lagi seorang kawan aku ni.Dia cerita,first time dia nampak aku,dia macam takut nak kawan sebab muka aku nampak macam garang sangat everytime nak pergi sekolah.Boleh pulakk?
Ada satu lagi cerita.Harituu..aku tunggu ayah aku then,cuaca agak panas and as I said lahh..aku berkerut je.Out of the blue,ada orang cakap dekat aku,"Senyum lah sikit".Aku terkejut gilaa..Aku rasa,kisah ni aku pernah cerita dekat korang.HMM,tak pe lahh..Flashback balik..

Thursday, April 7, 2011

This Dude

For this time being,teens like CAMERA.This DUDE capturing the memories.Just click it and your memories will save in the camera or memory card.HMM,It's cool right?
Camera has many type and brand.Just choose which you like?
I have a camera and it's cool..
It's just SMALL but,heavy ya know?!
penat bahu aku kalau bawak dia pergi jalan-jalan.HMM,walau bagaimana pun,still kena bawah 'cause memories will always be there(I don't know what I'm saying).
Okay,I'm sleepy.Buyh!

List Up Your Activity When You're Getting Bored

  • Dreaming
  • Blogging
  • Onlining facebook
  • Blog walking
  • Listening to music
  • Doing homework
This is what I'll do when aku boring.Tapi,semua tu aku dah buat.So,what to do?what to do?
HMM *thinking
Maybe I should hang out with my friends but,when?there's no school holiday for this month.HMM,28th May 2011 ni..ada lawatan pergi pusat sains negara kot.BUT,Aina punya birthday sekali!AWWHH..patut ke aku pergi?rasa tak best lah tak ada AINA.
*screaming MALU NYE!Kak Fara(Faramore) dah baca post aku pasal dia.Malu gila.Nasib baik,aku tak da kutuk apa-apa.HAHA

HMM,Today aku masyuk!HAHA Best lahh jadi orang masyuk.Jadi pokai,memang *tut.
YAY!aku tak da kerja sekolahh..dah siapkan dekat sekolah tadi..HEHE
Tapi,boring jugakk..tak tau nak buat apa..HMM

Tadi,ada NASYID.Aku rasa macam nak tengok tapi,lambat..SO,tak jadi lahh.buat kerja sekolah je.Alhamdulillah,dah siap dahh..Nasib baik sempat siapkan sebelum Fareza balik.Thanks to Sabrina jugak sebab tolong aku buat awan.Even,banyak liquid bertimbun dekat page tu.HAHA

Waktu tunggu teksi dengan mama,aku duduk dekat luar tu.Mak aku tengah cakap-cakap dengan kawan dia.And,dari jauh..aku nampak Suresh?Surish?..Hmm,apa-apa je lahh.Then,aku ignore then,terpandang dia.Dia lalu depan aku and cakap,"Eh,tak balik lagi ke?".Aku dengan terkejutnya,cakap,"ermm,tak".Aku tak sangka yang dia akan tanya sebab dia dah la pandai then,aku tak selalu borak dengan.Straight to the point,tak rapat la dengan dia.So,aku ingat dia tak akan recognize muka aku atau,sengaja buat-buat tak kenal.Terkejut aku,dia tanya.Hmm

formspring.me

Come,Ask me anything.

Wednesday, April 6, 2011

Bad Luck

Firstly,semua jalan kira yang aku buat dalam buku mathematics(twitter),salah!
Then,Natasya Nazira marah dekat aku(sorry,tasya) 
HMM,lepas buat mistakes,kenalah terima balasannya.Math:kena buat correction
Okay,aku tak ada IDEA.Sorry sesangat to tasya,fith and all of you :(

Tuesday, April 5, 2011

Today,My momma finished her meeting at 3 o'clock.HMM
HAH!before I forgot,I've came to the bookshop about 5 times but,the geography book still NOT there.Then,when PREP was finished,aku ajak Mira and Fareza teman aku pergi bookshop kejap sebab acik tu janji pukul 12 p.m buku tu ada.Then,aku pergi la..FINALLY!ada jugakk..Mira and Fareza jealous sebab buku tu cantik SANGAT.Mira dah berniat dah bagi buku tu basah.HAHA
And then,bila mak Fareza dah sampai,diorang terus balik and aku ALL ALONE.
Aku beharap gila-gila Tasya ada depan sekolah SMK selayang baru then,aku masuk,NAD and TASYA ada dekat tepi tuu.Aku pun JOIN je lahh..
Aku sebenarnya RINDUUU gila dekat 6 Adil.Cuma,aku tak tunjuk perasaan tuu(cehh!)
dapat jumpa Nad and tasya pun jadii lahh..Nasib baik ada FB,kalau tak,habis lahh!

Monday, April 4, 2011

I'm JAOG


I'm just a people who always make other peoples hurt.I'm not loving it.It *tut.But,I don't know how to get rid those dirty attitude.As I said in the title,I'M JAOG that is Just an Ordinary Girl.People always makes mistakes right? Now,I'm hating myself for making my friend hurt.Tu baru satu je yang aku tahu.Tak tau la ramai lagi yang sakit hati dengan aku.Seriously,I'm so sorry!Aku tak berniat pun.
What's wrong with me?! ya guys must think I'm crazy rite? pergi tanya diri sendiri pulak.Diri aku ni bukannya boleh menjawab pun.
An apologize is not enough.An apologize can't putar balik masa and do the right thing.
I have a question,WHAT SHOULD I DO?
I'm trapped in this situation.Baru je tengah HAPPY2 pasal USOP semalam but,now..good mood has turned BAD.People always said,bila happy,mesti ada sedih.They can't be apart.
I just want to say SORRY for the people who have I hurt.I'm not forcing you to forgive me but,Just don't hate  me.If you want to scold me or punch me,just DO IT.Please,don't hate me.

Ponteng PREP?

(ponteng PREP dengan bunga ni memang tak ada kaitan)
HMM,aku selalu malas nak pergi PREP and mesti ada je syaitan suruh aku POTENG PREP.Tapi,aku tak berani sebab..HMM,ye lah..nanti aku rasa bersalah dekat mak aku.It's like,I'm lying to my mother(cehh,anak baik)

ERGHH!banyak nyamuk la dekat bilik akuu.Tension aku dibuatnya..BAKO KANG!(this words has nothing to do with the post.Just want to make this post longer)

Just A Little Thing About Me

For Your Information,I don't like TEDDY BEAR or whatever it called.But,I still appreciate teddy bear yang korang bagi as birthday present.Don't worry!
I'm NOT menunjuk-nunjuk yang aku seorang yang BRUTAL or NOT GIRLISH.But,it's just a little thing about me.This is my blog so,I'm just telling you sikit-sikit about me.